Zamknij X
INFORMACJA DOTYCZĄCA PLIKÓW COOKIES:

Ten serwis stosuje pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia.

Forum Dairy Spence
Zaloguj
Forum Dairy Spence
Zaloguj

MLECZNA AKADEMIA LNB 2012

2012-04-23

Kolejna edycja Mlecznej Akademii LNB odbyła się 20 - 21 kwietnia, tradycyjnie już w Dolsku. W programie konferencji nie zabrakło wykładów znanych specjalistów, po których goście zaproszeni zostali na uroczystą kolację.


Konferencję rozpoczął Wojciech Kalicki - Dyrektor Generalny Wytwórni Premiksów LNB. Opowiedział on o planach rozwojowych Wytwórni, skupiając uwagę na nowej linii produkcyjnej, której otwarcie przewidziane jest na jesień. Po nim głos zabrał prof. dr hab. Maciej Gajęcki  z Uniwersytetu Warmińsko - Mazurskiego, który w interesujący sposób przedstawił problem mikotoksykozy bydła. Po przerwie kawowej mikrofon „powędrował" w ręce dr Zbigniewa Lacha, który zaprezentowali wykład pt. „Białko w żywieniu krów mlecznych jako element ich długowieczności". Kolejnym prelegentem był mgr inż. Kamil Drzazga, od września pełniący w Wytwórni Premiksów LNB rolę Product Managera ds. Produktów dla Bydła. Zaprezentował on metody precyzyjnego żywienia krów z zastosowaniem produktów LNB. Ostatni wykład - „Doradztwo w chowie bydła mlecznego - interpretacja wskaźników: diagnoza - decyzja - efekt" - należał do doskonale wszystkim znanego prof. dr hab. Włodzimierz Nowak, wieloletniego konsultanta i eksperta Wytwórni Premiksów LNB.

Pełną relację z Mlecznej Akademii LNB zamieścimy w kolejnym numerze magazynu Flash.

Jak zwykle chcielibyśmy podziękować wszystkim uczestnikom za udział w Mlecznej Akademii LNB. Szczególne podziękowania kierujemy do prelegentów, których wystąpienia złożyły się na bardzo wysoki poziom merytoryczny konferencji.

Zapraszamy za rok !

Pomóż nam ulepszyć naszą stronę! Wystarczą 3 kliknięcia:
Czy w łatwy sposób udało Ci się znaleźć interesujące Cię informacje?
 
Czy informacje na naszej stronie są interesujące?
 
Twoja ogólna ocena naszej strony internetowej:
 
Twoje sugestie – co jeszcze możemy zrobić?