LNB
Forum Dairy Spence
Zaloguj

Poleć znajomemu Drukuj

LonoActiv (1042)

ŻYWE KULTURY DROŻDŻY

 

Stosowanie w żywieniu krów mlecznych żywych kultur drożdży wspomaga utrzymanie warunków beztlenowych w żwaczu. Efektem tego zjawiska jest satbilizacja pH, co zmniejsza zagrożenie subkliniczną kwasicą żwacza. Dodatkowym efektem działania żywych drożdży jest zwiększona aktywność bakterii celulolitycznych, co sprzyja wyższej strawności węglowodanów strukturalnych (lepsze wykorzystanie paszy).
Jak Działa LonoActiv?
  • zwiększa strawność węglowodanów strukturalnych oraz pobranie paszy
  • stabilizuje pH żwacza
  • poprawia warunki fermentacji w żwaczu
  • polepsza wskaźniki płodności
  • zwiększa produkcję mleka

Szczególnie polecany:
  • przy niskim pobraniu suchej masy
  • w profilaktyce subklinicznej kwasicy żwacza
  • w ujemnym bilansie energetycznym

Stosowanie:
  • 100 g/szt./dzień
  • 1,5 % w mieszance treściwej

 

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w zakresie: adresu e-mail przez Cargill Poland Sp. z o.o., Oddział w Kiszkowie, ul. Rolna 2/4, 62-280 Kiszkowo o numerze identyfikacyjnym NIP: 525-23-93-332 w celu otrzymywania informacji marketingowych i reklamowych drogą elektroniczną, zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO). Dane będą przetwarzane do czasu wycofania zgody. Wyrażenie zgody jest dobrowolne. Jestem świadomy, że mam możliwość dostępu do swoich danych, w celu ich sprostowania i usunięcia oraz żądania ograniczenia ich przetwarzania ze względu na moją szczególną sytuację oraz wycofania udzielonej zgody w każdym momencie, przy czym, cofnięcie uprzednio wyrażonej zgody nie wpłynie na legalność przetwarzania przed jej wycofaniem, a także wniesienia skargi do organu nadzorczego.

[Zamknij]
Pomóż nam ulepszyć naszą stronę! Wystarczą 3 kliknięcia:
Czy w łatwy sposób udało Ci się znaleźć interesujące Cię informacje?
 
Czy informacje na naszej stronie są interesujące?
 
Twoja ogólna ocena naszej strony internetowej:
 
Twoje sugestie – co jeszcze możemy zrobić?