Zamknij X
INFORMACJA DOTYCZĄCA PLIKÓW COOKIES:

Ten serwis stosuje pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia.

LNB
Forum Dairy Spence
Zaloguj

Poleć znajomemu Drukuj

Golden Soya

Innowacyjny system żywienia trzody chlewnej

Zawartość podstawowych składników pokarmowych w 1 kg m.p.u. „Golden Soya Base” (6995)

Mieszanka paszowa uzupełniająca „Golden Soya Base” oparta jest o wysokiej jakości poekstrakcyjną śrutę sojową:

Wilgotność max. 13%
Pałeczki z rodzaju Salmonella – niedopuszczalne
Beztlenowe laseczki przetrwalnikujące – niedopuszczalne
Chorobotwórcze laseczki z rodzaju Clostridium – niedopuszczalne
Ogólna liczba bakterii tlenowych mezofilnych – max. 3,0 x 106 w 1 g
Enterobacteriacea – max. 3,0 x 102 w 1 g
Ogólna liczba grzybów – max. 200 tys. w 1 g
Indeks rozpuszczalności dyspersyjnej białka (PDI) – max. 40%
Aktywność ureazy – max. 0,2 mg N/g x minuta
Aktywność antytrypsynowa – max. 5000 UTI/g

Mieszanka paszowa uzupełniająca „Golden Soya Base” oparta jest o stabilną i bezpieczną poekstrakcyjną śrutę sojową wzbogaconą o:

Wysoko strawny fosfor pochodzący z wybranego fosforanu o wysokiej biodostępności fosforu
 - fosfor niezbędny jest do prawidłowego przebiegu procesów kostnienia, wzrostu świń oraz reprodukcji.

Makroelementy – wapń i sód
- wprowadzenie makroelementów do składu m.p.u. „Golden Soya Base” ułatwia homogenne ich rozprowadzenie w mieszankach paszowych. Przy produkcji mieszanek pełnoporcjowych w oparciu o m.p.u. „Golden Soya Base” wymagany jest jedynie dodatek 2,0-2,5% odpowiedniej mieszanki paszowej uzupełniającej typu „Golden Soya Mix”. Nie ma potrzeby dodatkowego uzupełniania mieszanki o kredę, czy fosforan.

Kombinację kwasów o odpowiednio dobranych aktywnościach:
  • Kwas fosforowy – źródło grup fosforanowych niezbędnych do licznych reakcji biochemicznych zachodzących w organizmach zwierząt
  • Kwas cytrynowy – działa ściągająco i przeciwzapalnie na błony śluzowe
  • Kwas mlekowy (Izomer L(+)) – stymuluje wydzielanie enzymów trzustkowych oraz wzrost korzystnej mikroflory przewodu pokarmowego
  • Kwas mrówkowy, propionowy i octowy – utrudniają namnażanie się mikroorganizmów chorobotwórczych
Zastosowanie kwasów w m.p.u. „Golden Soya Base ” prowadzi do:
  • Lepszej zdrowotności zwierząt
  • Wyższych przyrostów masy ciała
  • Mniejszego zużycia paszy na 1 kg przyrostu

Wysokiej jakości olej roślinny bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe
- m.p.u. „Golden Soya Base” zawiera głównie nienasycone kwasy tłuszczowe, które są lepiej wykorzystywane przez świnie na przyrosty masy ciała, niż nasycone. W mieszankach dla macior karmiących skład tłuszczu wydzielanego w mleku loch odpowiada składowi tłuszczu znajdującego się w paszy, dzięki czemu lochy żywione mieszanką opartą o m.p.u. „Golden Soya Base” mogą lepiej odchowywać prosięta.
Przykładowe receptury mieszanek paszowych pełnoporcjowych typu „Starter”
Wytwarzanie mieszanek paszowych pełnoporcjowych typu „Starter” (20/25 - 35/45 kg)

Do wytworzenia pełnowartościowych mieszanek pełnoporcjowych typu „Starter” należy zastosować: 18% m.p.u. „Golden Soya Base” (6995) + 2% m.p.u. „Starter Golden Soya Mix” (8240) + 80% śruty zbożowej

M.p.u. „Starter Golden Soya Mix” (8240) zawiera:
► Preparat enzymatyczny oparty o ksylanazę i beta-glukanazę
● Wzrost wartości energetycznej zbóż i otrąb
● Możliwość oparcia składu mieszanek o różne zboża - efektywnie oddziałuje zarówno na arabinoksylany zawarte w pszenicy, pszenżycie, życie, owsie i jęczmieniu, jak i betaglukany zawarte w jęczmieniu
► Fitazę bakteryjną nowej generacji
● Wzrost strawności fosforu, wapnia, jak i innych pierwiastków oraz aminokwasów poprzez rozkład połączeń fitynowych
► Naturalny stymulator produkcyjności
● Działa immunostymulująco
► Mikroelementy w formie organicznej
► Substancje zapachowo-smakowe
► Przeciwutleniacz
Przykładowe receptury mieszanek paszowych pełnoporcjowych typu „Grower”
Wytwarzanie mieszanek paszowych pełnoporcjowych typu „Grower” (35/45- 65 kg)

Do wytworzenia pełnowartościowych mieszanek pełnoporcjowych typu „Grower” należy zastosować: 14% m.p.u. „Golden Soya Base” (6995) + 2% m.p.u. „Grower Golden Soya Mix” (8241) + 84% śruty zbożowej

M.p.u. „Grower Golden Soya Mix” (8241) zawiera:
► Fitazę bakteryjną nowej generacji
● Przeciętnie o 20% wyższa bioefektywność w porównaniu z fitazą tradycyjną
► Naturalny stymulator produkcyjności
● Poprawia trawienie i absorpcję składników pokarmowych zawartych w paszy
► Mikroelementy w formie organicznej
● Ograniczenie interakcji pomiędzy pierwiastkami i niepożądanych reakcji, jak tworzenie substancji niestrawnych z fitynianami, czy uszkodzeń witamin
► Witaminę E – Microvit E Promix
● Poprawa zdrowotności i odporności
► Substancje zapachowo-smakowe
► Przeciwutleniacz

Przykładowe receptury mieszanek paszowych pełnoporcjowych typu „Finiszer”
Wytwarzanie mieszanek paszowych pełnoporcjowych typu „Finiszer” (powyżej 65 kg)

Do wytworzenia pełnowartościowych mieszanek pełnoporcjowych typu „Finiszer” należy zastosować: 10% m.p.u. „Golden Soya Base” (6995) + 2% m.p.u. „Finiszer Golden Soya Mix” (8242) + 88% śruty zbożowej

M.p.u. „Finiszer Golden Soya Mix” (8242) zawiera:
► Fitazę bakteryjną nowej generacji
● Badania wykazały, że na tle preparatów fitazy tradycyjnej pochodzenia grzybowego Phyzyme XP jako enzym bakteryjny nowej generacji wyróżnia się większą zdolnością efektywnego uwalniania z fitynianów:
- fosforu (o 20%),
- wapnia (o 10%),
- energii (o ok. 200%),
- aminokwasów (o ok. 90% więcej lizyny i ok. 350% treoniny)
► Naturalny stymulator produkcyjności
● Działa antyseptycznie i przeciwzapalnie
► Mikroelementy w formie organicznej
► Substancje zapachowo-smakowe
► Przeciwutleniacz

Przykładowe receptury mieszanek paszowych pełnoporcjowych typu „LP”
Wytwarzanie mieszanek paszowych pełnoporcjowych typu „LP” (lochy luźne i niskoprośne)

Do wytworzenia pełnowartościowych mieszanek pełnoporcjowych typu „LP” należy zastosować:
8% m.p.u. „Golden Soya Base” (6995) + 2% m.p.u. „LP Golden Soya Mix” (8243)
+ 90% śruty zbożowej i otrąb pszennych

M.p.u. „LP Golden Soya Mix” (8243) zawiera:
► Fitazę bakteryjną nowej generacji
● szerokie spektrum pH aktywności enzymatycznej (2-5) = skuteczność działania na poziomie jelitowym i w żołądku
► Mikroelementy w formie organicznej
● Wysoka biodostępność składników mineralnych
► Detoksykant
● Adsorbuje i absorbuje toksyny grzybów pleśniowych oraz bakterii w paszy i przewodzie pokarmowym
► Substancje zapachowo-smakowe
► Przeciwutleniacz
Przykładowe receptury mieszanek paszowych pełnoporcjowych typu „LK”
Wytwarzanie mieszanek paszowych pełnoporcjowych typu „LK“ (lochy wysokoprośne i karmiące)

Do wytworzenia pełnowartościowych mieszanek pełnoporcjowych typu „LK” należy zastosować:
16% m.p.u. „Golden Soya Base” (6995) + 2,5% m.p.u. „LK Golden Soya Mix” (8244)
+ 81,5% śruty zbożowej i otrąb pszennych

M.p.u. „LK Golden Soya Mix” (8244) zawiera:
► Fitazę bakteryjną nowej generacji
● Większa odporność na działanie endogennych enzymów proteolitycznych organizmu (pepsyna, trypsyna, chymotrypsyna)
● Ograniczenie dodatku drogich fosforanów paszowych
► Witaminę E – Microvit E Promix
● Liczne mioty żywo urodzonych prosiąt o wysokich masach ciała
► Naturalny stymulator produkcyjności
► Mikroelementy w formie organicznej
► Substancje zapachowo-smakowe
► Przeciwutleniacz
Wytwarzanie pełnowartościowych mieszanek paszowych pełnoporcjowych dla warchlaków, tuczników i loch zapewnia połączenie m.p.u. „Golden Soya Base” (6995) z odpowiednimi, wysoce skoncentrowanymi mieszankami paszowymi uzupełniającymi typu „Golden Soya Mix”.
Parametry mieszanek paszowych uzupełniających dla trzody chlewnej typu „Golden Soya Mix”

Pomóż nam ulepszyć naszą stronę! Wystarczą 3 kliknięcia:
Czy w łatwy sposób udało Ci się znaleźć interesujące Cię informacje?
 
Czy informacje na naszej stronie są interesujące?
 
Twoja ogólna ocena naszej strony internetowej:
 
Twoje sugestie – co jeszcze możemy zrobić?