Zamknij X
INFORMACJA DOTYCZĄCA PLIKÓW COOKIES:

Ten serwis stosuje pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia.

Forum Dairy Spence
Zaloguj
Forum Dairy Spence
Zaloguj

Poleć znajomemu Drukuj

Trzoda Chlewna

W naszej ofercie znajdziecie Państwo „naturalne stymulatory produkcyjności” opracowane we współpracy z pracownikami naukowymi Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, Poznaniu oraz Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie. Szczególnie polecamy 2 efektywne produkty:

Herbiplant CS (HER002)

LonoGut (461)

stanowi mieszaninę zmikronizowanych części roślin, olejków eterycznych i ekstraktów roślinnych naniesionych na krzemionkę i stabilizowanych olejem palmowym.

Specjalnie dobrane podłoże lipidowo- mineralne zapewnia trwałość składników roślinnych oraz stopniowe ich uwalnianie w przewodzie pokarmowym. Główne składniki aktywne Herbiplantu CS to fenyloalkiloaminy, saponiny, alkaloidy piperydynowe, kurkuminoidy, olejki eteryczne, związki flawonoidowe. Na podstawie analiz surowicy krwi wykazano, że preparat ten ma korzystny wpływ na gospodarkę energetyczną (zwiększony poziom glukozy) oraz gospodarkę tłuszczową, co potwierdzono zmniejszonym poziomem cholesterolu ogólnego, frakcji LDL oraz trójglicerydów. Wyniki przeprowadzonych testów wykazały, ze Herbiplant CS stosowany w tuczu wpłynął na poprawę przyrostów masy ciała o 3 do 5% oraz mniejsze zużycie mieszanki na 1 kg przyrostu o 4 do 6%.

to połączenie standaryzowanych ekstraktów roślinnych z kwasami organicznymi.

Wchodzące w skład preparatu kwasy organiczne znajdują się w specjalnej matrycy tłuszczowej dobranej tak, aby uwalnianie kwasów z matrycy następowało stopniowo podczas pasażu treści pokarmowej w jelitach. Ze względu na fakt użycia w preparacie LonoGut efektywnych a zarazem reaktywnych kwasów (mrówkowy, propionowy, benzoesowy) substancje aktywne pochodzenia roślinnego (karwakrol, aldehyd cynamonowy, kapsaicyna) chronione są w oddzielnym procesie mikrokapsułkowania chroniącym je przed termicznym, chemicznym i fizycznym uszkodzeniem. Dopiero po tym procesie oba preparaty są z sobą łączone w procesie aglomeracji. Taki proces zapobiega wystąpieniu interakcji pomiędzy reaktywnymi kwasami i ekstraktami roślinnymi, co prowadziłoby do ich unieczynnienia. Substancje aktywne zawarte w preparacie LonoGut są stopniowo uwalniane

w środowisku jelitowym pełniąc szereg ważnych funkcji, wśród których do najważniejszych należy zaliczyć:
  • Wzrost aktywności enzymów trzustkowych jak lipaza, amylaza, trypsyna i chymotrypsyna (kluczową rolę pełni w tym procesie kapsaicyna).
  • Hamowanie rozwoju bakterii warunkowo chorobotwórczych zwłaszcza E. Coli, Salmonelli, Clostridium, mikroflory grzybowej i pleśni (kwas mrówkowy, propionowy i benzoesowy oraz aldehyd cynamonowy).
  • Stymulowanie rozwoju pożytecznych bakterii Lactobacillus (karwakrol).
  • Zwiększenie aktywności enzymów z grupy oksydoreduktaz, które usuwając wolne rodniki wpływają na ochronę kosmków jelitowych prowadząc do wzrostu ich powierzchni i możliwości absorbcji składników pokarmowych (aldehyd cynamonowy).
  • Poprawa strawności składników pokarmowych (synergistyczne działanie wszystkich substancji aktywnych zawartych w preparacie).

Trzoda Chlewa
Pomóż nam ulepszyć naszą stronę! Wystarczą 3 kliknięcia:
Czy w łatwy sposób udało Ci się znaleźć interesujące Cię informacje?
 
Czy informacje na naszej stronie są interesujące?
 
Twoja ogólna ocena naszej strony internetowej:
 
Twoje sugestie – co jeszcze możemy zrobić?